Alvastra.se

Södra porten till Omberg


Aktörer vid Omberg


Borghamn Strand

Boende i kulturhistorisk miljö från stenbrytningens storhetstid.

Boende – Camping – Ställplatser
Grupper & Konferens – Bröllop & Fest
Café
Kajak – Vandring – Cykling – Bad

Gyllenhammars Restaurant

Gyllenhammars Restaurant

En härlig smakupplevelse.

Intill turistvägen vid Vättern, där Östgötaslätten och Omberg möts, ligger vårt värdshus i Borghamn 15 km söder om Vadstena.

Bland äppelträd och syrén, kan du koppla av och njuta i rofylld vacker och romantisk miljö.

Vi bjuder på riktigt vällagad mat från grunden med massor av kärlek.

Ombergs Turisthotell

Ombergs Turisthotell

Vid Ombergs södra fot, med bokskogen bakom oss och med milsvid utsikt över slätten & Vättern, ligger Ombergs Turisthotell!

Ombergs Turisthotell är ett pensionat från 1914. Hit kommer privatpersoner och konferensgäster som vill njuta av vällagad, härproducerad och ekologisk mat, drycker från närområdet och/eller från småskaliga producenter.

Gunillas naturvandringar

Välkommen på härliga naturvandringar i Omberg-Tåkern bygden.

Fåglar är mitt stora intresse och framförallt fågelläten. Jag ger lite tips hur du kan lära dig känna igen de vanligaste fåglarna i skogen eller vid sjön.

Kulturguidningar i Dal

Välkommen att följa med en Vadstena och Östgöta Dals Guide på en vandring eller resa i Östgöta Dals spännande historia och Ombergs fantastisk natur.

Wettersaga

Wettersaga står för glädjen i berättandet och den muntliga traditionen. Som guide älskar jag att visa dig vårt område och berätta dess historia! Året runt, alla årstider har sin charm.

Tänk att kunna gå på isen till Rödgavelsgrotta, njuta av bokskogen och blåsipporna som spricker ut på våren, den lummiga grönskan och det stora utbudet av aktiviteter på sommaren och tranornas flytt vid Tåkern på hösten.

Oavsett om du är här med företaget, släkten eller kompisgänget erbjuder jag både heldagsturer och kortare guidningar på Omberg, vid Alvastra och Rökstenen och vid Vättern.

Ellen Keys Strand

Ellen Keys Strand

Ellen Keys Strand byggdes 1910 – 1911 och är en blandning av Ellen Keys många inspirationskällor: jugendstilen, Italien och den svenska herrgården, inte minst hennes eget barndomshem Sundsholms herrgård utanför Västervik. Efter många år utan ett permanent hem gjorde hon som så många andra vid denna tid: byggde sig ett eget drömhus där hon kunde slå sig till ro.

Sveaskog

Ekopark Omberg är Sveriges artrikaste skogslandskap, med många sällsynta naturmiljöer. Den vackra bokskogen i sluttningen ner mot Vättern, jätteekarna i beteslandskapet och de färgsprakande slåtterängarna är några av dem. Omberg har en fantastisk utsikt för nya äventyr.

Upplev Skogsbad

Skogsbad, eller skogsterapi, är en lugn, sinnesbaserad upplevelse i vacker naturmiljö. Med hjälp av enkla aktiviteter särskilt framtagna för att ge en unik naturupplevelse guidas du till ökad närvaro, återhämtning och fördjupad kontakt med naturen.